Home Charloisse Poort galerie beelden Frank aktueel contact links/chat

Expositieruimte Charloisse Poort

Op 11 februari 2012 is de expositieruimte in de Charloisse Poort geopend. De expositieruimte is onderdeel van de Charloisse Poort, een voormalig schoolgebouw uit 1890 in hartje Charlois.

Vanaf 1 april 2012 is de expositieruimte beschikbaar voor exposities, vergaderingen en trainingen.

Wij richten ons vooral op kunstenaars die al geruime tijd actief zijn in de kunst en gebruik maken van diverse disciplines. Het is bekend dat er in Rotterdam en omgeving veel kunstenaars zijn die al jaren actief zijn en een uitgebreide collectie beschikbaar hebben. Het is vooral de bedoeling om de expositieruimte te huur aan te bieden aan deze doelgroep zodat hun kunst voor een groot publiek zichtbaar wordt.

Expositieruimte Charloisse Poort staat voor een laagdrempelige gastvrije ruimte in een bijzonder gebouw. De toetsing voor een expositie vind in overleg met ons als eigenaars plaats. De openingstijden van de expositie zijn in overleg te bepalen. De kunstenaar of een vertegenwoordiger is zelf aanwezig tijdens deze openingsdagen. De kosten van de expositie houden wij zo laag mogelijk. Er wordt geen provisie in rekening gebracht.

In het gebouw zijn vier atelierwoningen, een gezamenlijke atelierruimte voor het kunstenaars-collectief Mix en een expositieruimte.

Charloisse Poort huisvest ook :

*Bart Heijnen, meubelmaker (website)

*Ellie van der Wel, Buro Begeleidingskunde (website)

*Frank Heijnen, beeldend kunstenaar